Slottet, Mello och Aarja Health!

Slottet, Mello och Aarja Health!

Välkomna till min blogg på Aarja Health. Det ska bli inspirerande att få dela med mig av mina erfarenheter av både psykisk och fysisk hälsa. Men också många delar som vi samer har haft med oss sedan urminnes tider vad gäller att ta hjälp av naturens alla gåvor. Sist men inte minst så kommer också lite händelser berättas som dyker upp bakom scenen, eller kameran.

Efter välbehövlig vila och återhämtning under november och december är det nu full uppladdning för Melodifestivalens första deltävling i Göteborg den 4 februari samt deltagande i Börje Salmings minnesmatch i Gävle veckan efter det. Förra helgen så var det ju också min dag i Stjärnorna på Slottet, ett program som spelades in i juni ifjol.

Vad gäller Stjärnorna på slottet så måste jag säga det att det alltid är speciellt att göra TV-produktioner. Tiden går så snabbt och man vet knappt vad som sagts och det finns en nervositet både innan, under och efter programmet. Man vet verkligen aldrig hur ett program klipps, vinklas och emottas av tv-tittarna. Men jag kände mig verkligen trygg med de andra deltagarna utan att ha träffat dem innan. Men vi visste ju att vi alla satt på en bakgrund som inte alla gånger varit enkel, minst sagt. Detta gör det enklarare och våga öppna upp och våga vara sig själv trots att TV-kameror finns där.

Nu går jag in i Melodifestivalen för fjärde gången och denna gång med en mer internationell låt än tidigare och en låt som ligger mig varmt om hjärtat. Det var lite kul hur jag och Oscar (Arc North) träffades första gången. Han tog kontakt med mig genom instagram och jag trodde det var spam och blockerade honom direkt. Varför jag trodde det berodde på att jag nyligen hade blivit hackad på min facebook så jag var nog rädd för allt där och då. Som tur var berättade jag om händelsen för min manager som kollade upp Arc North och det visade sig att stämma då han hade försökt få kontakt med mig. Han ville få in jojken i hans EDM-musik vilket han trodde skulle kunna bli väldigt bra.

Vi styrde upp en middag tillsammans där det framkom att vi hade mycket igenkännande i varandra både som personer och hur vi vill att musik ska låta (trots att vi har olika musikstilar). Vi kom överens om att göra något ihop vilket mynnade ut i en energifylld låt, med den i bakfickan skapade vi mera saker tillsammans och under denna resa kom det upp, ska vi inte göra melodifestivalen? En tanke som Oscar nog inte ens kunnat drömma om att den tanken ens skulle infinna sig i hans huvud bara några månader tidigare. Vi började skissa på en låt som kändes väldigt bra, men inte helt perfekt. Vi lät andra låtskrivare och producenter också ge input vilket till slut gav en låt vi var otroligt nöjda med och som sedan skickades in till Mello. I november hörde de av sig och meddelade att vi kommit med. Fantastiskt. Men också fantastiskt hur livet är och var det tar en ibland. Så små saker, så små skeenden som sätter en stor riktning i livet många gånger. Både på gott och ont. I det här fallet kunde min blockering av Oscar kunnat stanna där och då. Istället blev det erfarenheter, utmaningar, kreativt skapande, möjligheter och kanske framförallt en massa nya möten med människor som kan öppna nya dörrar för framtiden på många plan. Hur ser det ut i ditt liv? Visst har du ögonblick i ditt liv som är liknande? Små, små händelser som formar ens liv!

Jag har varit i kontakt med Håkon och Elisabeth på Aarja Health sedan 2021. De kontaktade mig då de hade hört låten Moutain Dance som de gillade väldigt mycket. De tyckte just den låten stod för något de själva upplevde att Aarja stod för. Ett driv och framåtanda blandat med naturens krafter. Aarja betyder ENERGI på samiska.

Jag gillade verkligen vad de stod för både som individer och som företag och vi kom överens att samarbeta framöver något vi gjort sedan dess. Nu kan vi äntligen berätta om detta samarbete och den produkt jag ville vara med och skapa. Hade själv saknat en multivitamin fullproppad med rena och naturliga mineraler för både knopp och kropp vilket till slut mynnade ut i MIND & BODY BOOST. Jag har själv fått uppleva sjukvården och alla mediciner för psykisk ohälsa. Det är så enkelt att fastna i dessa mediciner och komplettera med nya och olika kombinationer så man lätt tappar sig själv totalt. Jag tror att detta går att förebygga med att ligga rätt med olika former av värden i kroppen så man inte behöver ta till mediciner med kraftfulla biverkningar. Dock i akutlägen så tror jag fortsatt att det kan vara bra med mediciner på olika sätt men i längden inte hållbart.

Eftersom jag tränar mycket kommer jag fortsätta ta en hel del magnesium vilket jag gjort under flera år. Kan verkligen rekommendera det.

I nästa inlägg ska jag berätta om naturens apotek som vi samer använt oss av i hundratals år och som min farmor berättade mycket om, hon blev själv 100 år.

 

Med värme och kärlek!

Jon Henrik

Tillbaka till magasin