health benefits

"Efter ett par månader var min mage helt förändrad"

Marianne har kämpat med irritabel mage och tarm sedan tonåren och har inte hittat något som har fungerat förrän hon provade OptiMSM ® +C från Aarja Health.

Nu är magen mycket lugnare och hon har också mer energi i vardagen.

"Efter ett par månader var min mage helt förändrad"

Marianne har kämpat med irritabel mage och tarm sedan tonåren och har inte hittat något som har fungerat förrän hon provade OptiMSM ® +C från Aarja Health.

Nu är magen mycket lugnare och hon har också mer energi i vardagen.

health benefits

"Jag heter Marianne, jag är 41 år och bor i Alta. Jag har tre barn och ska bli mormor i januari, vilket jag verkligen ser fram emot.

Jag jobbar som lärare på gymnasiet, som träninsinstruktör på Spenst Alta – och i övrigt är jag aktiv på flera fronter.

Min familj präglas av förnorskningen så jag har ägnat stora delar av mitt liv åt att återta min samiska kultur och identitet, både i form av språk, hantverk och traditioner. Jag älskar samisk duodji/hantverk och lägger mycket tid på att sy, både maskinellt och för hand. Jag syr både koftor, skalar, läderprodukter, fransade halsdukar mm och lägger ner mycket tid på det.


NÄRHETEN TILL NATUREN

Detta är givande aktiviteter, men de kan också vara en källa till stress om jag tar på mig för mycket! Förutom att jag är förtjust i hantverk är jag också väldigt förtjust i att röra på mig, terrängcykling är en av mina favoritaktiviteter. Älskar att vara i fjällen - fiske och jakt.

Att ta del av naturen är en viktig del av mitt liv, och jag försöker få i mig så mycket som möjligt i en hektisk vardag, bär, svamp, chaga, fisk och kött. Utan närhet till naturen känns livet inte helt optimalt.

HAR PRÖVAT MÅNGA OLIKA SAKER, MEN INGENTING HAR FUNGERAT

Det är en av anledningarna till att jag fick upp ögonen för produkterna från Aarja – rena och naturliga ingredienser och en filosofi om att få kunskap från våra förfäder här i norr.

Sedan jag var i tonåren har jag haft en irritabel mage och tarm. Det har ofta varit en källa till irritation, magont, uppblåsthet, osäkerhet om jag tål maten jag äter ordentligt etc. Magen reagerar också otroligt dåligt på stress.

Jag har testat en massa olika saker, huskurer, eliminera olika delar av min kost, probiotika osv, men inte hittat något som har fungerat helt. De senaste åren har jag också kämpat med ett immunförsvar som varit svagt. Jag har haft lågt motstånd och varit mycket förkyld, haft låga energinivåer mm.


OptiMSM ingredients

UNDVIKER INTE EN ENDA DOS

I mars 2023 läste jag historien om Kirsti på nätet, och blev rekommenderad produkterna från Aarja av en kollega. Valde att testa OptiMSM + C , och har inte missat en enda dos. Den första månaden kände jag gradvis bättre och bättre effekt, och efter ett par månader var min mage helt förändrad.

Jag blev inte längre uppblåst, jag kunde äta ett större utbud av mat utan att det blev kaos i magen och min kropp blev allmänt lugn. Plötsligt behövde jag inte tänka på magen längre, den bara "var där" och fungerade som den skulle. Energinivån steg också rejält, och jag tycker att min hud fick en extra lyster...

MÅSTE TA HAND OM DIN KROPP PÅ BÄSTA MÖJLIGA SÄTT

Eftersom produkten hade så stor effekt på min kropp och vardag gick jag vidare - och började sedan ta Curcumin , Magnesium och Kalcium för att få tillskott av mineraler som påverkar muskelfunktionen och skelett, minskar inflammation, samt ger mig bättre sömn.

Jag har ett ganska högt tempo i min vardag, så belastningen på kroppen är ibland stor. När jag fyllde fyrtio påminde det mig om att tiden inte står stilla, och att jag måste ta hand om min kropp så att jag kan göra så mycket som möjligt av allt som jag tycker är roligt. Nu när jag ska bli mormor är det ännu viktigare 😉


Så här ser min dag ut med Aarja:

Jag börjar varje morgon med att hälla upp kallt vatten i ett glas och blandar i pulvret, jag låter det också stå i 10 minuter. Pulvret är sedan helt upplöst. Om jag inte låter det stå ett tag kan det bli lite klumpigt. Det beror på att pulvret inte innehåller något antiklumpningsmedel eller andra E-ämnen.

Jag väntar lite innan jag äter frukost, en timme efter ca. Känner jag under dagen att magen inte är riktigt i balans så tar jag en påse till. Speciellt om jag ska äta mat som min mage brukar reagera på.

Innan frukost tar jag även 1 kalcium och 1 curcumin. Till lunch tar jag 1 kollagen tillsammans med 1 C-vitamin. Innan jag går och lägger mig tar jag 2 magnesium."

Marianne, 41 år

(Även om Marianne och många andra har upplevt en förbättring när de använder våra produkter, kan vi inte garantera detta. När du använder läkemedel - kontakta alltid din läkare innan du börjar med kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost.)


VAD ÄR OPTIMISM?

OptiMSM består av mineralet svavel, som är kroppens fjärde viktigaste mineral. Den har en stark antiinflammatorisk effekt, och är viktig för många funktioner i kroppen. Energiomsättningen, celloptimering, bidrar bland annat till bättre ledhälsa och återhämtning.

 

VEM BEHÖVER MSM?

Vi kan få ett underskott av svavel under följande förhållanden:

 • muskelförtvining, på grund av sjukdom eller hög ålder

 • kroniska inflammationer. T.ex. i mage/tarm eller muskler och leder

 • hård träning

 • hög ålder

 • lite mat eller ensidig kost

Äldre utsätts oftare för svavelbrist. Vegetarianer som inte äter kött, eller andra som generellt äter lite mat, är också i riskzonen. MSM kallas också ofta för "skönhetsmineralen", då den är känd för att vara bra för hud, hår och naglar.

 

Vår storsäljare OptiMSM är världens renaste MSM och har många kliniska studier bakom sig. Vi får otroligt mycket bra feedback på vår OptiMSM och det som återstår är bland annat mer energi, mindre ledvärk, bättre sömn och finare hud.

DETOX AV KROPPEN

OptiMSM initierar kroppens eget detoxsystem. Den renar lever, njurar och mage/tarm och kan i samband med detta ge vissa kortvariga biverkningar som lös mage, lätt illamående och obehag i kroppen.

Detta inträffar mycket sällan och är av övergående karaktär och inte farligt. Skulle du uppleva detta är det bara att ta en paus i 5 dagar och börja om med en mindre dos. Om du har en känslig mage rekommenderar vi att du tar produkten med mat.


OptiMSM ingredients

Vad gör OptiMSM® + C?

 

 • Bra för att bibehålla friska leder

 • Bra för energi

 • Anti-inflammatoris

 • Består av kroppens 4:e viktigaste mineral, svavel

 • Med C-vitamin & antioxidantrika nordiska blåbär

 • Endast säkra och effektiva ingredienser

 • Tusentals nöjda användare!


Prova OptiMSM®+C med ett enda köp eller starta ett abonnemang och spara 15 % varje månad.

Alla prenumerationer är utan bindningstid- och uppsägningstid. Du kan enkelt avboka via telefon eller e-post. 14 dagars ångerrätt.


NATURLIGA & ÄDLA RÅVAROR

EGEN FABRIK I FINLAND

40-ÅRS ERFARENHET