Intervju med Tuija Hyyrynen - fotbollsspelare i Juventus

Intervju med Tuija Hyyrynen - fotbollsspelare i Juventus

Tuija Hyyrynen, lever sitt liv i Turin (Italien), där hon spelar fotboll för Juventus. Den ikoniska klubben grundades 1897, men startade sin damverksamhet först 2017 och har sedan dess spelat i Serie A. Laget siktar nu på fjärde raka mästerskapstiteln och seger i Italienska cupen. Tuija berättar här nedan om kosttillskotten från Aarja Health som hon tar dagligen.

Tuija började spela, som 10-årig flicka. Hennes intresse för sporten utvecklades när hennes syster började spela fotboll och passionen har följt henne sedan dess. Nu gör hon sin femte säsong i vackra Italien. Innan dess har hon spelat och bott i USA, Sverige och Danmark.

Tuija har alltid varit intresserad av hälsa och välbefinnande och studerade sin magisterexamen i idrottsvetenskap, samtidigt som hon spelade i Umeå, Sverige. För att hålla sig i form som fotbollsspelare på elitnivå krävs ett mycket krävande träningsschema tillsammans med laget.

"Jag har fotbollsträning varje dag, vilket inkluderar att gå till gymmet och springa, tillsammans med en fotbollsmatch eller två varje vecka. Jag gör också mycket rörlighetsträning och återhämtningsträning med cykling och användning av en foamroller", förklarar hon.

Tuija som också är en nyckelspelare i det finska landslaget berättar vidare:

"För mig handlar det om att hitta balansen mellan att pressa mig själv till det yttersta och se till att min kropp och mitt sinne återhämtar sig, mellan träningspassen. I fotbollskretsar finns det en uppfattning om att grundläggande, hälsosam och varierad husmanskost räcker för att hålla prestationen uppe och att inga andra kosttillskott än D-vitamin behövs. I mitt fall är jag dock väldigt glad att superfoodtillskott och vitaminer hittade mig."

Tuija säger att hon upptäckte Aarja Healths produktlinje för över ett år sedan och att hon verkligen känner de positiva effekter som den har i hennes vardag.

"För att vara ärlig kämpade jag verkligen när jag flyttade till Italien, på grund av det extremt varma vädret och det mycket krävande schemat. Jag fick kramper. Jag blev uttorkad. Jag behövde hitta ett sätt att prestera bättre och återhämta mig snabbare. För att ge min kropp alla de näringsämnen den behöver."

Tuija säger att hon brukar börja sin morgon med OptiMSM +C med blåbär, som en dryck. Hon tillsätter helt enkelt en påse av tillskottet till ett glas kallt eller uppvärmt vatten och rör sedan om. Sedan avslutar hon dagen med Magnesium3+B6+Zink, som motverkar muskelkramper och hjälper till att sova. "Under träningen älskar jag att använda Sporty Boost. Det ger mig bara energi och håller mig hydrerad.

Dagligen säger Tuija att hon också tar Kurkumin med Ingefära & B12 för att förebygga inflammation, samt Kollagen med tallbark för ledhälsa och Vitamin C 500 med zink & chaga för att stödja immunförsvaret.

Tuija råder alla individer, unga som äldre, att lyssna på sina kroppar:

"Ställ dig själv frågor som "Hur känner jag mig?" och "Vad är det jag behöver?". Kanske är du trött eller behöver mer hälsosam mat, frisk luft eller meditation. Ta reda på vad som är rätt för dig och agera sedan. Dessa små dagliga val räknas ihop i längden och gör hela skillnaden. För mig är det en livsstil att vara idrottare, där man gör hälsosamma val dygnet runt för att prestera på topp."

Läs mer och handla Aarjas Health produkter.
Följ Tuija på Instagram

Tillbaka till magasin