Hur kosttillskott stöttar vårt utseende inifrån

Hur kosttillskott stöttar vårt utseende inifrån

Vår hud speglar kroppens allmänna hälsa. Vi vet att vitaminer kan påverka hudens hälsa, men vilka vitaminer fungerar verkligen? Vilka är de bästa vitaminerna för hudvård? Hur stödjer tillskott vår huds skönhet inifrån?

C-vitamin och E-vitamin är två kraftfulla antioxidanter som hjälper till att skydda cellerna från skador. Båda vitaminerna förekommer ofta, som ingredienser i skönhetsprodukter och kosmetika.

C-vitamin är det bästa serumet, som är känt för att förbättra hudens struktur genom återfuktning. Detta minskar i slutändan utseendet på fina linjer. C-vitamin har också antiinflammatoriska fördelar, vilket minskar rodnad och uppblossande hudfläckar. Det ger ett mervärde genom att skydda huden från solens UVA- och UVB-strålar. En kropp med tillräckliga mängder C-vitamin läker snabbt från sår. Aarja Healths Vitamin C 500 innehåller zink, vilket också ger underhåll av friskt hår och friska naglar.

C-vitamin finns i det yttre och inre skiktet av vår hud, som kallas epidermis och dermis. Det fungerar som en byggsten för kollagen, det naturligt förekommande proteinet i våra kroppar, som är avgörande för hud, bindväv och leder. Kollagen utgör många procent av proteinerna i våra kroppar. Efter 30 år, när vi kroppar åldras, avtar produktionen av kollagen.

När du överväger ett kollagentillskott, använd egen hydrolyserat kollagen typ II för lätt absorption, som Aarja Healths Kollagen med tallbark. Varje tablett innehåller 20 mg extrakt av tallbark, som kommer från rena skogar i finska Lappland och är fylld av naturliga antioxidanter. Skandinaverna har bryggt tallnålste i århundraden för att få dessa hälsosamma fördelar.

E-vitamin hyllas för sin förmåga att bekämpa fria radikaler, genom att skydda oss från hudstörande ämnen, inklusive luftföroreningar och cigarettrök. Antioxidanterna i E-vitamin skyddar huden mot skador från solens strålar. Hudens naturliga oljor eller talg ger huden en fuktgivande balans. Torr hud kan dock få en boost med ett E-vitamintillskott. Liksom C-vitamin har E-vitamin starka antiinflammatoriska egenskaper.

D-vitamin är känt som solskensvitaminet. Huden absorberar det genom att vistas utomhus. Njurarna och levern gör det möjligt för D-vitaminet att spridas i hela kroppen. Det yttre lagret av hudceller eller keratinocyter är samma celler som bildar D-vitamin. Detta vitamin är absolut nödvändigt för hudcellstillväxten. Studier har visat att det kan bidra till att rensa upp hudtillstånd som psoriasis eller eksem.

Det är viktigt att ta D-vitamin eftersom många av oss inte vistas tillräckligt mycket utomhus, särskilt under vintermånaderna. Prova Vitamin D3 + Lingon för ett annat hälsosamt och välsmakande tuggbart tillskott från Aarja Health. Varje tablett innehåller 100 mcg (4000 IU) biotillgängligt vitamin D3 för ett enkelt upptag.

Att lägga till hälsosamma fetter i din kost, till exempel Omega-3 krillolja, ger en skönhetsboost till din hud. Med sin förmåga att lindra torrhet, minska rodnad och inflammation kan Omega-3 krillolja leda till en smidig och strålande hud. Medan de flesta Omega-3-tillskott kommer från fisk och skaldjur finns det veganska former som Aarja Healths Vegan Omega- 3, som använder olja från mikroalger.

Införandet av de vårdande vitaminerna C och E samt kollagentillskott och Omega-3 är de första stegen mot en frisk hud. Skönhet byggs verkligen inifrån.

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin