Varför Du Behöver MSM vid Smärta & Återhämtning

Varför Du Behöver MSM vid Smärta & Återhämtning

Har du någonsin vaknat upp dagen efter en träning med värk i hela kroppen? Även om detta vanligtvis anses vara ett tecken på ett bra träningspass är det också ett tecken på att kroppen har drabbats av en betydande mängd muskelskador. Det kan låta illa, men denna mikroskopiska form av skada är faktiskt det som gör det möjligt för kroppen att bygga upp sig själv igen starkare, snabbare och mer förberedd för den stress som träning innebär i framtiden.

Om du regelbundet utsätter din kropp för denna typ av stress är det förstås en bra idé att ta ett tillskott för att hjälpa kroppen att hantera belastningen. Testa då ett kosttillskott som kan hjälpa dig att hantera din återhämtning. Och testa då framförallt MSM!

Vad är MSM?
Metylsulfonylmetan förkortas MSM och är mer än en akronym, det är en naturlig svavelhaltig förening som finns i växter, djur och till och med människor!

MSM-livsmedel

- Bladgröna grönsaker

- Fullkorn

- Äpplen

- Hallon

- Alfalfa groddar

- Vitlök

- Lök

- Sparris

Vad är MSM bra för?
MSM som vitamin är bra för många saker, främst för att det har betydande antiinflammatoriska effekter. Detta gör MSM fördelaktigt för många tillstånd, inklusive allergier, hudproblem, smärtlindring och alla inflammationsrelaterade problem.

Eftersom träning i sig skapar stress på kroppen, liksom behovet av att reparera och bygga upp, kan MSM vara särskilt fördelaktigt för idrottare eller alla som deltar i regelbunden fysisk aktivitet. Men varför sticker MSM ut bland några av de bästa kosttillskotten för återhämtning och smärta vid träning? Låt oss diskutera!

Fördelar med MSM
Inflammation och oxidation är två kemiska processer som ligger till grund för många kroniska hälsotillstånd. Så naturligtvis kan alla näringsämnen som hjälper till att förmedla dessa processer vara genuint fördelaktiga för människors hälsa. När det gäller träning kan vi använda kraften hos MSM för att uppmuntra hälsosam återhämtning på flera sätt.

Lindring av led- och muskelsmärtor
Ett bra sätt att få bukt med muskel- och kroppssmärtorna - oavsett om de är träningsrelaterade eller inte - är MSM. Det stämmer, om du letar efter smärtlindring kan MSM vara näringsämnet för dig! Faktum är att studier har sett vissa framgångar med smärtlindring och rörlighet hos patienter med artros. En av de viktigaste bidragande faktorerna till denna effekt tros bero på de antiinflammatoriska egenskaper som MSM ger, även om forskning fortfarande behövs för att fastställa de fullständiga effekterna av MSM-tillskott för smärtlindring.

Ökad antioxidantstatus (glutation)
De antiinflammatoriska krafterna hos MSM är obestridliga, men visste du att MSM också förbättrar antioxidantstatusen? Om du inte har någon aning om vad det innebär, så avser antioxidantstatus kroppens förmåga att hantera oxidation. Anledningen till att detta är så viktigt är att när kroppen inte kan hantera oxidanter kan de orsaka cellskador som leder till sjukdom.

Så vad har detta med MSM att göra? Det är utmärkt för att förbättra antioxidantstatusen eftersom det har visat sig öka glutationnivåerna - en av kroppens viktigaste antioxidanter. Även om MSM i sig inte är en antioxidant, innebär det faktum att det hjälper till att fylla på en viktig antioxidant att detta näringsämne är lika kraftfullt för välbefinnandet som de kommer!

Förbättrad återhämtning
Kombinationen av antioxidation och antiinflammation är en kombination som är perfekt anpassad till återhämtning. Eftersom stress av alla slag på kroppen, inklusive träning, ökar oxidation och inflammation, kommer alla näringsämnen som kan hjälpa till att bekämpa dessa processer i slutändan att hjälpa till med återhämtningen. Så om du återhämtar dig från träning, en skada eller försöker övervinna ett inflammationsrelaterat tillstånd är MSM ett näringsämne att överväga!

OptiMSM + C med blåbär
Vi kunde inte skriva en hel artikel om MSM utan att nämna ett av våra mest populära kosttillskott - OptiMSM + C med blåbär! Det finns en anledning till att vi inte kan hålla vår OptiMSM kvar på hyllorna... den erbjuder högeffektiv MSM utan den bittra smaken av svavel. Du får också en fantastisk antioxidantförstärkning från C-vitamin 500. Och ännu bättre, det är tillverkat utan allergener eller onödiga tillsatser. Vår premium OptiMSM + C har tillverkats med blåbär direkt från den nordiska naturen, och är säker på att stödja rörlighet, återhämtning och är det perfekta paret för alla som vill stödja optimal hälsa.

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin