De Bästa Kosttillskotten för Veganer

De Bästa Kosttillskotten för Veganer

Oavsett om du har varit vegan i flera år eller om du precis har börjat din resa är en viktig fråga att ställa sig själv: "Vilka kosttillskott ska jag ta?". Som med alla dieter eller matvanor finns det vissa aspekter som kan saknas beroende på vilken variation av livsmedel som äts. I de flesta fall, när en stor livsmedelsgrupp utesluts från kosten, finns det en större chans att man missar ett potentiellt viktigt vitamin eller mineral som kan leda till brist.

Aarja Health sammanställt en lista över de bästa kosttillskotten att ta om du är vegan så att du inte behöver gissa!

B12-vitamin
Som vi nämnde finns det vissa kosttillskott som är i högre behov med specifika dieter. För veganer är ett av de viktigaste vitamin B12. Eftersom våra huvudsakliga kostkällor för B12 är animaliska produkter är det ingen överraskning att veganer kan se en ökad risk för brist. Vitamin B12 spelar en viktig roll i proteinmetabolismen och bildandet av röda blodkroppar och låga nivåer kan leda till anemi och problem i nervsystemet. Så när det gäller tillskott, vad är det bästa B12-vitaminet för veganer? Tja, vi måste säga att vår Premium B12 med blåbär toppar listan! Tillverkad utan laktos, GMO, gluten och allergener har vår B12 den goda smaken av nordiska blåbär och alla de underbara hälsofördelarna med högtillgängligt B12 samlat i en tuggtablett. Läs mer om Aarja Health Vitami B12

Vitamin D3
Naturligtvis kunde vi inte lämna D3-vitamin utanför vår lista. Alla veganer, och utan tvekan alla som bor i ett nordiskt land, bör ha detta i åtanke. Eftersom vitamin D3 till stor del är beroende av vår exponering för solljus i kombination med det faktum att det finns i väldigt få livsmedel (förutom vissa berikade mejeriprodukter) gör D-vitamintillskott ett måste! För veganer kan tillskott utgöra ett problem i sig - många vitamin D3-tillskott är inte veganska, så se till att bekräfta innan du tar dem.

Varför behöver vi D-vitamin? Jo, till att börja med spelar det en stor roll för hur kalcium och fosfor används i hela kroppen för att främja starka ben och tänder. Utöver detta har D-vitamin också en roll att spela för immunitet, mental hälsa, hjärthälsa och så mycket mer. Läs mer om Aarja Health Vitamin D3

Kalcium
Naturligtvis kunde vi inte lämna kalcium utanför vår lista! Återigen är detta ett annat näringsämne som är starkt förknippat med animaliska produkter, som mejeriprodukter. Men visste du att grönsaker också är en bra kalciumkälla för veganer? Livsmedel som bok choy, grönkål, broccoli och kikärter är ett måste för veganer när det gäller kalcium. Men om du letar efter det bästa kalciumtillskottet för veganer måste vi säga att vårt kalcium, D3 och K2 tar priset! Det är inte bara veganskt, utan också en bra källa till D3 som vi just talade om. Kombinationen av kalcium, D3 och K2 ger ett utmärkt stöd för ben och tänder utöver de många fördelarna med D-vitamin. Läs mer om Aarja Health Kalcium!

Omega-3-ämnen
Omega-3:or kan vara ett särskilt knepigt näringsämne för veganer att komplettera eftersom de ofta kommer från kallvattenfisk. Trots detta är de fortfarande viktiga för den allmänna hälsan eftersom de hjälper till att dämpa inflammation i hela kroppen. Denna antiinflammatoriska egenskap kan ha djupgående effekter på hjärtat, hjärnan, den mentala hälsan och hudhälsan för ett välbefinnande från topp till tå. När det gäller veganska källor till omega är lyckligtvis hela livsmedel som valnötter, chia-, hampa- och linfrön enkla tillägg till kosten. När det gäller kosttillskott bör du välja omega från alger. Dessa är inte bara ofta ett miljövänligt alternativ, utan ger också en tät källa till dessa hälsosamma fetter! Läs mer Aarja Health Omega3 Krillolja.

Zink
Zink är ett mineral som lätt förbises i kosten. Du kanske har hört talas om zink för den roll det spelar i immuniteten, men i verkligheten är det involverat i över 300 enzymer i hela människokroppen. Zink påverkar allt från ämnesomsättning och matsmältning till hudhälsa, nervfunktion och DNA/proteinsyntes, så det är viktigt att se till att zinknivåerna i kosten är korrekta. För veganer är bra källor till zink bland annat fullkorn, tofu, tempeh, nötter, frön och baljväxter. Med detta sagt är det bästa zinktillskott för veganer vårt C-vitamin med zink och chaga! Njut av C-vitaminets antioxidativa fördelar med de många hälsofördelarna med nordisk chaga, samtidigt som du säkerställer tillräckliga zinknivåer.
Läs mer om Aarja Health C-vitamin med zink, nypon och chaga.

Även om detta avrundar vår lista över de bästa veganska tillskotten har Aarja Health fortfarande många andra veganska alternativ tillgängliga som finns i vår Vegan kollektion som Kurkumin med ingefära & B12 och Magnesium +B6+Zink! Kolla in dem idag för att ta din veganska kost till nästa nivå!

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin