Fisk & Omega 3 besegrar hudens inflammationer

Fisk & Omega 3 besegrar hudens inflammationer

Norge har höga berg, vackra fjordar, orörda vatten och ett överflöd av hälsosam mat. Laxfisket har gjort Norge känt och såklart en del av den norska kosten.

Lax är ett kraftpaket av omega-3, som är fördelaktigt för att besegra hudens inflammation. Om inflammationen inte kontrolleras kan den leda till att huden inte bara blir röd, utan också till att den förlorar fukt. Varje portion lax på tre gram innehåller 1,7 gram omega-3. Dessutom är lax en hälsosam källa till E-vitamin, en potent antioxidant som hjälper till att skydda huden mot fria radikaler.

Andra fiskar med hög halt av omega-3 är bland annat makrill och sill. I varje portion fisk på tre gram innehåller makrill 1,6 gram och sill 1,4 gram. Om du föredrar en lättare vit fisk kan du njuta av hälleflundra, kolja, torsk eller öring, som fortfarande innehåller omega-3 men i mindre mängder.

När du handlar fisk, välj färska och lokala fiskar. Ta reda på när den har fångats eller skickats från en odling. Se till att den har en bra färg och lukt innan du köper den.

Kollagens fördelar för hudens hälsa är ojämförliga. Allmänna källor är fisk, kyckling, nötkött, ägg och mejeriprodukter. I Norge ingår även renkött, en tradition som började hos samerna. Köttet ingår i många rätter, bland annat i rejäla grytor. Samerna hedrar renens liv genom att använda alla delar av den. Renben och benmärg är utgångspunkten för att göra en hälsosam, kollagenrik renbensbuljong.

Kollagen fungerar bäst tillsammans med C-vitamin. Det har också egna hudfördelar genom att det minskar inflammation och skyddar huden från skadliga UVA- och UVB-strålar i solskenet. Naturligtvis gillar vi att leta i skogen efter vilda jordgubbar, blåbär, lingon, fläder och björnbär. Dessa bär är fulla av C-vitamin och har en intensiv smak. På grund av det kalla klimatet tar det längre tid för bären att växa och de mognar sedan under sommaren.

Oavsett hur bra vi äter kan vi alltid behöva den näringsrika boost som kosttillskott ger våra kroppar. Aarja Healths Omega 3 Krillolja innehåller hälsosam EPA och DHA som finns i fisk och skaldjur. Den röda färgen kommer från den kraftfulla antioxidanten astaxanthin, som naturligt förekommer i krill. För veganer har vi Vegan Omega, en helt växtbaserad produkt.

För bästa absorption, använd hydrolyserat kollagen typ II, som finns i Aarja Healths Kollagen med tallbark. De naturliga antioxidanterna i tallbark är en av anledningarna till att norrmännen har bryggt te av tallnålar i århundraden. Och glöm inte att lägga till en C-vitamintablett för att stödja kollagenproduktionen. Vi älskar Aarja Healths Vitamin C 500 + zink + Chaga + Nypon, vilket hjälper till att upprätthålla friskt hår och friska naglar också.

Införliva några av dessa ingredienser i dina dagliga måltider. Stöd skönhet inifrån. Din hud kommer att tacka dig!

Recept: Te med tallnålar (2 koppar)

4 matskedar pinjenålar från en säker källa, hackade.

2 koppar kokande vatten

1. Lägg tallnålarna i en tekanna.

2. Fyll på med kokande vatten.

3. Låt det dra i 15 minuter.

4. Sila. Servera. Njut!

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin