Bästa Kosttillskott För Kvinnor och Män

Bästa Kosttillskott För Kvinnor och Män

Män och kvinnor har olika behov när det gäller kosttillskott. Naturligtvis är hälsosam kost för båda könen likartad och omfattar frukt och grönsaker, fullkorn, mejeriprodukter och protein, samtidigt som man undviker ohälsosamma fetter, för mycket salt och socker. Män behöver mer kalorier än kvinnor, men kvinnor behöver mer vitaminer och mineraler.

Kvinnor i barnafödande ålder måste se till att de får i sig tillräckliga mängder B9, även känt som folat eller folsyra. Detta är avgörande för att minska utvecklingen av fosterskador i fostrets ryggrad och hjärna under graviditeten.

Ett annat viktigt tillskott för gravida och ammande kvinnor är DHA, en typ av omega-3. DHA bidrar till en normal utveckling av ögonen, synen och hjärnan hos fostret och det ammande barnet. Denna fördel uppnås genom att mamman dagligen tar in 200 mg DHA, utöver den dagliga rekommenderade mängden för vuxna. Testa gärna Aarja Health Omega3 Krillolja!

Många kvinnor har järnbrist på grund av blodförlust vid menstruation. Därför rekommenderas ofta järntillskott. Kvinnor som nyligen har fött barn eller ammar kan också behöva extra järn.

Äldre och postmenopausala kvinnor behöver inte längre lika mycket järn. På samma sätt behöver män inte lika mycket järn som kvinnor under sina barnafödande år. Detta beror på att järn byggs upp i blodet, med möjlighet att lämna avlagringar i organen.

I allmänhet kan veganer och vegetarianer ha nytta av ett järntillskott. Personer som har gastrointestinala sjukdomar som hämmar järnupptaget kan också ha nytta av det.

Ett annat fördelaktigt tillskott för kvinnor är kalcium. Östrogen bidrar till att stödja friska ben. Kalcium verkar för att minska förlusten av benmineral hos kvinnor efter klimakteriet. Kalcium fungerar inte självständigt. Vitamin D och K2 hjälper till att absorbera kalcium och fosfor. Prova Aarja Healths Premium Kalcium D3 + K2 med blåbär.

Zink är viktigt för män eftersom det bidrar till normala nivåer av det manliga hormonet testosteron, i blodet. Ta till Vitamin C 500 med Zink, Nypon och Artic Chaga. Varje tablett innehåller 10 mg zink. Dessutom hjälper C-vitamin till att lindra trötthet.

Testosteronnivåerna för män stiger i puberteten och börjar sjunka vid 30 års ålder. Det styr många saker som sexlust, spermaproduktion, ben, muskler, fettlagring, röst, ansiktshår och produktion av röda blodkroppar. Låga nivåer av testosteron kan påverka humöret och leda till känslor av depression. Det kan också orsaka håravfall, minskad energi, låg ämnesomsättning, viktökning, minskad sexlust och minskad självkänsla. Sömnapné är ett annat resultat av låga testosteronnivåer, vilket kan leda till ytterligare trötthet.

Vissa studier visar att magnesium också kan stödja testosteron i blodet, i kombination med motion. Dessutom stöder både zink, magnesium och D-vitamin musklerna. Detta är särskilt viktigt för män, eftersom den manliga kroppen naturligt har mer muskler än kvinnor. För män och kvinnor som är aktiva inom idrotten finns det ytterligare en anledning att lägga till ett magnesiumtillskott, eftersom kroppen utsöndrar magnesium under fysisk aktivitet.

Prova vårt Premium Magnesium3 med tre typer av magnesium, inklusive citrat, bisglycinat och taurinat. Detta tillskott innehåller även zink, vitamin B6 och lingon. Vitamin D3 4000 med vilda lingon är en utmärkt källa till vitamin D3. Varje tablett innehåller 4000 IE vitamin D3 tillsammans med 25 mg lingonbärsjuicepulver. Om man tar den på morgonen kan den lyfta humöret.

Medan män och kvinnor har olika behov när det gäller kosttillskott måste man också ta hänsyn till ålder, fysisk aktivitetsnivå och kroniska sjukdomar för att hitta en riktig balans av kosttillskott för att fylla kostbehovet.
Tillbaka till magasin