Kan Du Verkligen Stärka Ditt Immunförsvar? Vi Slår Hål på Myterna!

Kan Du Verkligen Stärka Ditt Immunförsvar? Vi Slår Hål på Myterna!

Kan du verkligen stärka ditt immunförsvar? Vi slår hål på myterna! Om du bläddrar igenom sociala medier eller någon hälsoblogg är det troligt att du kommer att stöta på några tips för att stärka ditt immunförsvar eller ett inlägg som rekommenderar de "bästa vitaminerna för att stärka immunförsvaret". Men kan du verkligen stärka ditt immunförsvar? Svaret på den frågan är inte så enkelt som du kanske tror.

Först måste vi fundera på vad "boosta" immunförsvaret egentligen innebär. Sanningen är den att om du skulle ta en vitamin eller ett tillskott som verkligen kan boosta ditt immunförsvar skulle du kanske inte bli alltför nöjd med resultatet! Du förstår, ett hälsosamt immunförsvar handlar inte bara om att vara starkt, utan också om att vara balanserat. Om vårt immunförsvar faktiskt "stärktes" är det troligt att det skulle bli frekventa överreaktioner, att immuncellerna inte skulle kunna skilja ordentligt mellan främmande/invaderande celler och egna celler, och slutresultatet skulle bli ett liv med autoimmunitet och/eller allergiska reaktioner. och det är förmodligen inte vad du hade tänkt dig!

När människor tänker på immunitetsförstärkare är det de ofta letar efter sätt att stödja immuniteten naturligt - det är en stor skillnad! Att stödja naturlig immunitet är processen att ge kroppen det den behöver för att underlätta ett korrekt (balanserat) immunsvar. En stor del av detta är att se till att tillräckliga vitaminer och mineraler finns tillgängliga så att immunsystemet kan utföra de reaktioner som förhindrar att främmande celler, bakterier, virus etc. invaderar våra friska kroppar. Här nedan ska vi se över vad kan göra för att hjälpa ditt immunsystem.

Hälsosam mat för immunitet
En stor del av att stödja det naturliga immunförsvaret är en hälsosam kost! Vissa livsmedel är välkända för sina immunförsvarsstödjande egenskaper, som vitlök, gurkmeja, bladgrönsaker och olika bär. Dessa har alla antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper och är dessutom mycket näringsrika, vilket innebär att ditt system får en hel del hälsostödjande element med varje tugga! Du kanske märker att några av dessa ingredienser finns i Aarja Health produkter, som kurkumin, ingefära, lingon- och blåbär, och det är ingen slump. När naturen förser oss med sådana nyttiga livsmedel måste vi använda dess gåvor!

För naturlig immunitet = hantera din stress och regelbunden motion
För många människor är stresshantering en avgörande komponent för att se till att vårt immunförsvar förblir starkt. Även om korta perioder av stress är en naturlig (hälsosam) reaktion tar långvarig stress en betydande del av kraften i vårt immunförsvar. Det betyder alltså att om du deltar i regelbundna stresshanteringstekniker - som meditation, daglig rörelse och stretching, kreativa aktiviteter och hobbies - kan det faktiskt bidra till att hålla ditt immunförsvar i toppskick. En annan form av stresshantering är motion, som i sig också kan gynna immunförsvaret! Med kroppens anpassningar efter träning och genom att förbättra cirkulationen är fysisk aktivitet ett utmärkt sätt att stödja det naturliga immunförsvaret.

Sömn = stödjer hela immunförsvaret
Visste du att sömn också gynnar immunförsvaret? Det stämmer, medan du får lite sömn är detta en kritisk viloperiod för kroppen som gör att vi kan utföra välbalanserade immunsvar. Faktum är att sömnen påverkar båda grenarna av vårt immunförsvar - det medfödda och det adaptiva - vilket ger oss ett väl avvägt svar med lämpliga inflammationsnivåer och cellminne så att vi är förberedda för nästa infektionstillfälle!

För ett hälsosamt immunsvar = var utomhus i dagsljus!
Att tillbringa tid utomhus är också ett annat bra sätt att stärka immunförsvaret. Vare sig du är ute på en snabb promenad i grannskapet, en vandring utomhus, simning eller cykling, så får du i dig solens vitamin som vårt immunförsvar behöver för att fungera på alla cylindrar! Effekten av solljus på vår hud är att omvandla inaktivt D-vitamin till sin aktiva (användbara) form, som sedan har flera effekter på immunceller i hela vår kropp. Det är så viktigt att D-vitaminbrist är förknippat med ökad autoimmunitet och ökad infektionskänslighet. Så som du kan se är korrekta D-vitaminnivåer en nödvändig del för att upprätthålla immunbalans! Men vad händer när det är iskallt ute och din solexponering är begränsad? Oroa dig inte, du behöver inte åka skidor i baddräkt, vi kan hjälpa dig!

Kosttillskott för immunförsvaret
Oavsett om kallare väder har fått dig att sitta inne, eller om du kanske bara vill vara extra säker på att du får i dig rätt näring för immunitet, kan vitamin- och mineraltillskott vara ett fantastiskt sätt att se till att dina immunceller har exakt vad de behöver för att skydda dig! Med det sagt bör dock innehåll och kvalitet ha absolut prioritet. Din kropp måste trots allt kunna känna igen och använda dessa vitaminer för att de ska vara effektiva. Som tur är har vi tillbringat otaliga timmar med att formulera och utveckla produkter som inte bara är av den renaste kvaliteten, utan som är så unika att vi kombinerar några av de hälsosammaste livsmedlen på planeten för att föra in naturens gåvor i effektiva, lättintagliga kosttillskott.

Några av våra favoriter när det gäller immunitet är Vitamin D3 med lingon, OptiMSM+C och blåbär, Vitamin C med zink och chaga och slutligen Kurkumin med ingefära och B12. Var och en av dessa innehåller antiinflammatoriska, antioxidativa näringsämnen som stöder den naturliga immuniteten med extra fördelaktig effekt av de växtföreningar som finns i dessa näringsrika livsmedel! Se till att kolla in dem i vår webbutik och fyll på innan det kalla vintervädret!

Vi hoppas att du har lärt dig lite här idag - främst att vi inte ska fokusera på att stärka immunförsvaret så mycket som vi ska stödja dess naturliga balans. Några av de bästa sätten att göra det på är med rätt kost, motion, stresshantering, sömn och naturligtvis genom att införliva några av de bästa immunförsvarsstödjande kosttillskotten som finns tillgängliga. När vi fokuserar på hela kroppen och förser den med några av naturens hälsosammaste livsmedel kan vi hålla oss friska året runt!

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin