Elisabeths Väg Till en Aktiv Livsstil

Elisabeths Väg Till en Aktiv Livsstil

Idag lever vår medgrundare Elisabeth en aktiv livsstil för att känna sig stark och energisk. Detta har inte alltid varit lätt för henne. Elisabeth var plågad av hälsoproblem som krävde flera hjärtoperationer och kände sig trött och nedstämd. 

Elisabeth började sin träningsresa när hon träffade Håkon, som hon gifte sig med. För tre år sedan grundade de sedan Aarja Health. "När jag träffade Håkon släpade han ut mig och hjälpte mig att börja springa", minns Elisabeth. "Jag tror inte att jag skulle ha kunnat börja med den rutinen utan honom. Han visade mig tålamod och gav aldrig upp. Vi började långsamt."

Elisabeths inställning till fitness var inte utan rädsla: "Jag trodde inte att motion var bra för mig på grund av mitt hjärta. Efter ett tag insåg jag att det var absolut ett misstag!" Hon utvecklar med följande: "Vårt hjärta är en muskel, och när vi tränar blir det starkare. Det blir mer motståndskraftigt mot arrytmier, vilket jag led av."

Elisabeth säger att när hon började springa märkte hon genast en förändring i sin dagliga energinivå. Detta motiverade henne att fortsätta att röra på sig. "Jag kommer att vara tacksam resten av mitt liv. Håkon fick mig att inse hur viktig motion är för min allmänna hälsa. Min mentala hälsa förbättrades också."

Elisabeth springer ett par gånger i veckan, under de åtta samiska årstiderna, men njuter särskilt av sin vinterträning. "Vi älskar att åka upp i bergen, där det bara finns ren, vit snö och blå himmel en solig dag." Både Elisabeth och Håkon tycker också om att åka längdskidor tillsammans.

När det gäller hur hon föreslår att människor ska börja en träningsresa och göra det till en vana säger Elisabeth: "Börja långsamt och applådera alla dina prestationer. Börja med 10 minuter! Det finns mycket forskning om hur fördelaktigt bara tio minuters träning per dag kan vara." Elisabeth varnar för att sätta upp för ambitiösa mål kan leda till misslyckanden. "Inställningen är verkligen viktig", betonar hon. "För att börja en ny vana är det viktigt att göra det gradvis."

Ett flexibelt schema är nyckeln till Elisabeths träningsrutin. Hon förklarar att hon tränar på morgonen, efter en lätt frukost, eller runt 15.00 för att ge sinnet en paus från arbetet under veckan.

Självklart tar Elisabeth kosttillskott för att stödja sin aktiva livsstil. "Om jag är hungrig före löpningen och inte vill äta är vår Isotonic Sporty Boost perfekt att ta, eftersom den ger mig den energi jag behöver utan att fylla magen med tung mat. "

Elisabeth tar också OptiMSM +C med blåbär för energi och återhämtning efter träning, samt Magnesium3+B6+Zink för att förebygga muskelkramper. Hon tillägger att Kurkumin med Ingefära & B12 är särskilt bra att använda vid inflammation efter ett träningspass, men när det används regelbundet fungerar det för att förebygga inflammation.

Genom att börja och upprätthålla en träningsrutin har Elisabeth gett sitt liv ny energi. Regelbunden motion i kombination med en hälsosam kost och kosttillskott för att stödja kroppen är den bästa metoden för en aktiv livsstil.

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin