Är MSM ett mirakelmedel?

Är MSM ett mirakelmedel?

MSM har de senaste åren fått mycket uppmärksamhet som en ett riktigt mirakelmedel. Aarja Magasin försöker reda ut begreppen om MSM och OptiMSM som vi själva använder i våra MSM-produkter. Vilken påverkan har det på vår kropp och vad är det för något egentligen?

MSM är en förkortning för metylsulfonylmetan, och det är en naturligt förekommande svavelförening som finns i många olika växter och djur. Det är också känt som "skönhetsmineralet" på grund av dess förmåga att förbättra hud, hår och naglar. MSM har också kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper som kan stärka immunförsvaret, hjälpa till med matsmältningsproblem och till och med förbättra energinivåer! 

OptiMSM

OptiMSM är en högkvalitativ och väldokumenterad källa till biotillgängligt svavel. Det ökar förutsättningarna för kroppen att bekämpa de negativa effekterna av moderna dieter som saknar detta viktiga ämne. Svavel främjar frisk hud och hår och det stöder också bindväv som elasticitet eller metabola vägar. Forskning visar att intag av OptiMSM kan hjälpa till att bibehålla inflammationsnivåer nere samtidigt som det ökar antioxidantskyddet mot fria radikaler.

Hur använder jag OptiMSM?

Det kommer i pulverform och allra vanligast är att blanda det med vatten. Men det går även att ha pulvret i en smoothie eller blanda det i soppor, såser eller dressingar. Det är också möjligt att blanda pulvret i en fuktkräm eller olja och massera in den i huden.

Ledhälsa och OptiMSM

Den svavelrika OptiMSM hjälper till att stödja bindväv och bevara leder, oavsett om det är muskler eller brosk. Forskning visar hur detta tillskott kan minska smärta orsakad av artros samt förbättra stelhet och ge människor med dessa funktionsnedsättningar mer rörlighet och smidighet än de hade tidigare.

Benhälsa och OptiMSM

Benen är själva ramverket för alla andra strukturer i kroppen. Önskas friska leder och rörlighet så ska fokus vara på att bibehålla benmassan uppe med förebyggande träning, motion, kost och kosttillskott. Att upprätthålla en god benhälsa minskar inte bara riskfaktorer förknippade med sjukdom, utan hjälper också till att bibehålla flexibiliteten genom olika rörelser samtidigt som man förhindrar smärta orsakad av dålig rörelseteknik.

Läs mer om OptiMSM och gör din beställning här...

Tillbaka till magasin