Strålande Lyster - Så skapas Ungdomlig och Frisk Hud

Strålande Lyster - Så skapas Ungdomlig och Frisk Hud

Vi vill alla ha en frisk och strålande hud som återspeglar vår energi och livskraft och som strålar inifrån. Vilka naturliga sätt kan vi använda för att uppnå och bibehålla detta? Näringsrik mat, kosttillskott, motion, sömn och att skydda vår hud är alla viktiga faktorer.

Låt oss börja med vår kost. En fin hy är ett tecken på vår kropps allmänna hälsa. Detta börjar med en balanserad kost. Kollagen är hudens byggsten och kräver aminosyror som finns i proteinrika livsmedel. Tänk fisk, kyckling, nötkött, ägg och mejeriprodukter. C-vitamin fungerar tillsammans med kollagen, så se till att lägga till ett överflöd av bär, citrusfrukter, broccoli, spenat och andra bladgrönsaker.

Fet fisk, som färsk lax, är en hälsosam källa till omega-3, E-vitamin och zink. Omega-3 behandlar hudens inflammation, rodnad och förlust av fukt, medan E-vitamin är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att skydda huden. Frön och nötter är en fantastisk källa till E-vitamin. Prova att strö valnötter eller solrosfrön över frukostflingor eller sallader.

Om du äter livsmedel som är rika på karotenoider kan du dessutom skydda huden mot skadliga UVB-strålar från solen. Köp morötter, squash och pumpa på från din lokala handlare eller ett grönsaksstånd på torget.

En stor del av vår kost är också vätsketillförsel. Detta hjälper till att hålla huden fyllig och näringskrävande. Sikta på åtta glas vatten eller vattenbaserade drycker per dag. Om du dricker te, välj grönt te för dess höga halter av antioxidanter som kallas katekiner. Det har också den extra fördelen att det ger energi. Perfekt för ett träningspass på morgonen!

Naturligtvis kan vi inte upprätthålla alla våra näringsämnen enbart genom kosten. Livet kan vara stressigt och brådskande. Vi kanske hoppar över måltider eller äter på språng. Kosttillskott har ett passande namn eftersom de kompletterar vår kost. För hudens hälsa kan du välja Aarja Healths Kollagen med nordisk furubark & Hyaluronsyra, Vitamin C500 med zink, chaga & nypon, Omega3 Krillolja eller Vegan Omega3.

Forskning har visat att regelbunden motion inte bara håller våra kroppar flexibla, motståndskraftiga och starka, utan även är bra för vår hud. Motion får blodet att pumpa, vilket gör att syre och näringsämnen cirkulerar genom vårt system. Detta leder till en livsenergi och glöd efter träningen!

Sömn får oss att känna oss utvilade, återställda och redo att börja en ny dag. Brist på sömn gör att kroppen frisätter stresshormonet kortisol, vilket kan leda till inflammation i huden. Tecken på detta är bland annat rodnad, klåda, blåmärken och hud som är långsam att läka. Ett knep som teamet kring Aarja Health älskar är att ta är Magnesium3 + B6 +zink, före sänggåendet, med ett litet mellanmål. Genom att slappna av dina muskler och ditt nervsystem, med Aarja Health kosttillskott, kan du uppleva en bättre nattsömn. Sikta på sju till nio timmars hudförskönande sömn per natt.

Att skydda huden från solen börjar med en bra solkräm, med en SPF på 30 eller högre. Välj en som har ett brett spektrum, vilket innebär att den skyddar mot både UVB- och UVA-strålar. Tänk på att inkludera en hatt, solglasögon och till och med kläder med inbyggd ultraviolett skyddsfaktor (UPF). Kom ihåg att återfukta huden efter bad och dusch för att fånga in fukt. På kvällen lägger du en rikare kräm på ansiktet. Föryngra dig medan du sover!

Om du lägger till dessa förändringar i din hudvårdsrutin kommer du att få en mer lystrande och frisk hud. Älska den hud du har och ta vara på den med kärlek!

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin