Ett Hälsosamt Åldrande

Ett Hälsosamt Åldrande

Ett hälsosamt åldrande kräver att man är aktiv, äter hälsosamma måltider och kompletterar dem med kosttillskott för att fylla ut näringsluckor. Det finns 13 viktiga vitaminer och många mineraler som alla är kombinerade i kosttillskott, så hur kan du bestämma dig för vilka du ska ta?

Daglig energi med B12
För det första vill vi alla ha energi i alla åldrar. Aarja betyder energi på det samiska språket. Energi ger liv och rörelse! Detta gör att du kan njuta av varje dag. Vitamin B12 stöder normal energiproducerande ämnesomsättning och ger samtidigt lindring av trötthet och utmattning. Visste du att många äldre vuxna har brist på B-vitamin? Detta beror på att magen med åldern slutar att producera lika mycket syra, vilket försvårar upptaget. För att få en daglig energikick prova Aarja Healths Vitamin B12 med blåbär.

Hjärtats hälsa
Hjärthälsa är ett annat problem med åldrandet. Hjärtat behöver förbli starkt. Regelbunden motion är viktigt för att hålla hjärtat pumpande. EPA och DHA i omega 3 stöder hjärtmuskeln. Det uppnår detta genom att öka nivåerna av det goda kolesterolet, känt som HDL, och sänka LDL, den dåliga typen av kolesterol för kroppen.

Vad är EPA och DHA? EPA eller eicosapentaensyra och DHA docosahexaensyra kommer från fisk och skaldjur. Aarja Healths Omega3 Boost innehåller krillolja, en kraftfull källa till båda. Till skillnad från fiskolja, som är gul, är krillolja röd från ett karotenoidpigment som kallas astaxanthin. Det är det som ger krill sin rosa ton. Otroligt nog innehåller den till och med mer antioxidanter än fiskolja! Dessutom är tillskottet med vaniljsmak fritt från någon fiskig eftersmak.

Muskler och leder
Träning för att hålla sig i form och hålla hjärtat igång kan ofta orsaka led- och muskelsmärta. För vuxna som älskar att gå, springa, cykla med mera kan du prova vår Kurkumin, ingefära och B12. Kurkumin och ingefära är båda kraftfulla antiinflammatoriska medel.

Dessutom stöder och slappnar magnesium av musklerna för att bidra till att minska smärtan. Tips: Ta magnesium på kvällen med ett litet mellanmål för att få en god natts sömn. På Aarja Health älskar vi vårt Magnesium3 med zink och B6.

Kollagen börjar minska efter 30 års ålder. Detta naturligt förekommande protein i kroppen ingår i senor, ben och ligament. För att hålla lederna friska kan du lägga till Aarja Healths Kollagen & Hyaluronsyra med tallbark. Tillverkad av BioCell®collagen, som kommer från rent dietärt bröstbrosk av kyckling. Dessutom bidrar hyaluronsyran till att smörja lederna.

Sköra ben
Naturligtvis blir benen mycket skörare med åldern. Faktum är att ben bryts ner snabbare än vad kroppen kan ersätta dem. För att minska risken för osteoporos och benbrott, särskilt hos kvinnor över 50 år och män över 70 år, är kalcium så viktigt. För att kalcium ska vara så effektivt som möjligt behöver det hjälp av D-vitamin och K2-vitamin för att underlätta absorptionen. Sträck dig efter Aarja Healths Kalcium D3 + K2 med blåbär.

Det är viktigt att ta hand om sin hälsa medan man åldras. Motion och god kost är hörnstenarna för att uppnå detta. Kosttillskott hjälper till att fylla ut näringsluckorna och ger dig en extra boost.

Läs mer och handla Aarja Health produkter.

Tillbaka till magasin