Nycklar för smidighet i dina leder

Nycklar för smidighet i dina leder

Att ta hand om dina leder är viktigt för att du ska kunna röra dig optimalt och njuta av alla livets aktiviteter. När du har smärta i lederna känner du det i axlar, höfter, armbågar, knän, fotleder, handleder eller händer.

Lederna kan bli inflammerade vid överanvändning, skador eller sjukdomar som artrit. När vi åldras kan lederna dessutom bli ömma och till och med smärtsamma. Rörelse är ett av de viktigaste sätten att hålla lederna smidiga.

Om du precis har börjat med fysisk träning eller återhämtar dig från en skada ska du komma ihåg att lederna gynnas av försiktig träning. Börja långsamt och bygg upp till 20 minuter per dag. Tänk på att börja morgonen med en lätt promenad. Försök att avsluta dagen med ett kort avslappnande yogapass eller streching.

Livsmedel och kosttillskott
Det finns en rad olika livsmedel och kosttillskott som du kan lägga för att hjälpa till att hålla lederna friska och att minska inflammation. Låt oss ta en närmare titt här nedan.

Kollagen
Kollagen är ständigt på tapeten som ett sätt att bibehålla en vacker hud. Men kollagen finns också naturligt i våra senor, ligament och ben. För att förbättra lederna kan du lägga till några kollagenrika livsmedel i din kost, bland annat kyckling, fisk, äggvita och benbuljong. När det gäller frukt och grönsaker bör du välja färgglada bär, citrusfrukter, gröna blad och röda och gula grönsaker.

För en extra boost för ledhälsan lägg till Aarja Healths Kollagen med tallbark eftersom den är rik på hydrolyserat kollagen av typ II. Kollagen av typ II finns naturligt i riklig mängd, framför allt i leder och bindväv. Den hydrolyserade formen gör det följaktligen lättare att absorbera. I korthet är vårt kollagen tillverkat av BioCell®kollagen som kommer från rent bröstbrosk av kyckling. Hyaluronsyra är dessutom en vätska som hjälper till att smörja lederna.

MSM
MSM eller metylsulfonylmetan är ett svavel som har både antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Jämförelsevis är svavel det fjärde mest förekommande mineralet i kroppen. Studier har visat att det bekämpar inflammation genom att hämma många celler som är involverade i inflammationsprocessen. För livsmedel med MSM lägg till äpplen, hallon, sparris, lök och vitlök till dina måltider.

Varför inte börja morgonen med en läcker påse av Aarja Healths OptiMSM +C med blåbär för att bekämpa inflammationer och prioritera helhetshälsa. I OptiMSM® används faktiskt världens renaste MSM. Dessutom består det av 34 % svavel, 34 % syre, 26 % kol och 6 % vätebindningar. Denna explosion av C-vitamin kan ge en uppmuntrande effekt för att starta din dag. För att motverka ledvärk kan du ta med den på din morgonpromenad!

Omega-3
Lägg till några omega-3-rika livsmedel i din kost. Tänk särskilt på fisk och skaldjur. Lax, makrill, sill, sardiner, ansjovis, kaviar och ostron är alla utmärkta val. Veganska källor inkluderar valnötter, linfrön, chiafrön, sojabönor, spenat och brysselkål.

Krillolja kommer från små kräftdjur som liknar räkor. Den är ett kraftpaket med rikligt med omega-3 och vissa studier har visat att den är bra för inflammation på grund av sina antiinflammatoriska egenskaper. Vetenskaplig forskning tyder faktiskt på att krillolja till och med absorberas lättare av kroppen än fiskolja.

OMEGA3 BOOST krillolja från Aarja Health är en högkvalitativ källa till omega-3-fettsyror inklusive EPA och DHA. Den röda färgen på kapseln kommer från krillens egna naturliga antioxidanter som kallas astaxanthin. Omega-3 är också bra för hjärtat och hjärnan. Till skillnad från torskleverolja har våra kapslar en underbar smak.

Kurkumin
Kurkumin kommer från roten av Curcuma longo, även känd som gurkmeja. Kurkumin är ett viktigt tillskott för behandling av smärta, framför allt ledvärk. Detta beror på kurkuminets kraftfulla antiinflammatoriska effekter.

Kurkumin har vetenskapligt bevisats vara till nytta för personer som lider av artrit och andra autoimmuna sjukdomar. Det är också ett populärt tillskott för sportälskare och idrottare för att lindra ömma muskler och leder och samtidigt bidra till en snabbare återhämtning.

Aarja Healths KURKUMIN med B12 och ingefära innehåller 400 mg Longvida® Optimized Curcumin-extrakt. Det har utvecklats av neurologer och är en mycket biotillgänglig form, vilket innebär att det absorberas lätt. Dessutom har vi lagt till ingefära, en annan kraftfull antioxidant, tillsammans med vitamin B12 för energi. Kom ihåg att kurkumin inte rekommenderas under graviditet.

Slutsats
Att ta hand om dina leder är viktigt, så att du kan njuta av allt i livet utan smärta. Skonsam motion, kost och kosttillskott kan bidra till att gynna både dig och dina leder.

Läs mer och handla Aarja Health produkter här!

 

Tillbaka till magasin