Elisabeth berättar hur man kan få sig en aktiv livsstil

Elisabeth berättar hur man kan få sig en aktiv livsstil

Idag har vår medgrundare Elisabeth en aktiv livsstil som gör att hon känner sig både starkare och mer energisk. Det har inte alltid varit lätt för henne. Hon kämpade med hälsoproblem som krävde flera hjärtoperationer och Elisabeth kände sig både trött och förtvivlad.

 

Norge är känt som ett land som aktivt ägnar sig åt utomhusaktiviteter som längdskidåkning, cykling och löpning. Och allt hon själv ville var att vara med på det roliga.

 

Hjärtat är en muskel

Hur började Elisabeths träningsresa? Allt började med att hon träffade en man som hette Håkon. Och för tre år sedan grundade de Aarja Health tillsammans.

"När jag träffade Håkon tog han ut mig och hjälpte mig att börja springa", minns Elisabeth. "Jag tror inte att jag hade kunnat börja den där rutinen utan honom. Han var tålmodig och gav aldrig upp på mig. Vi började långsamt."

Elisabeths inställning till träning var inte utan rädsla, "Jag trodde inte att träningen var bra för mig på grund av mitt hjärta. Efter ett tag insåg jag att jag hade helt fel!" Hon utvecklar: "Vårt hjärta är en muskel, och när vi tränar blir det starkare. Det blir också mer motståndskraftigt mot hjärtarytmier, som jag led av."

 

Springer för ett bättre psyke

Elisabeth berättar att efter att hon började springa märkte hon direkt en förändring i sin dagliga energinivå. Detta motiverade henne att fortsätta röra på sig. "Jag kommer att vara evigt tacksam. Håkon fick mig att inse hur viktig träning var för min allmänna hälsa. Min mentala hälsa förbättrades också."

Elisabeth springer ett par gånger i veckan, året runt under de åtta samiska årstiderna, men är särskilt förtjust i vinterträning. "Vi älskar att åka till bergen när det är täckt av ren, vit snö under en solig blå himmel." Både Elisabeth och Håkon gillar också att åka längdskidor tillsammans.

 

Börja långsamt och ge dig själv beröm

Elisabeth tipsar om när andra börjar sin träningsresa och gör det till en vana: "Börja långsamt och applådera alla dina prestationer. Börja igen med bara 10 minuter om dagen."

Det finns mycket forskning som indikerar hur nyttigt bara tio minuters träning per dag kan vara. "Elisabeth varnar för att sätta upp för ambitiösa mål, det kan leda till misslyckanden. Tankesättet är också väldigt viktigt", understryker hon "För att börja en ny vana är det viktigt att göra det gradvis."

Ett flexibelt schema är nyckeln till Elisabeths träningsrutin. Hon berättar att hon tränar på morgonen efter en lätt frukost, eller runt 15.00 för att ge sinnet en paus från jobbet under veckan.

 

Grunden är träning, kosttillskott är det lilla extra

Självklart tar Elisabeth även kosttillskott för att stödja hennes aktiva livsstil. "Om jag är hungrig innan en löprunda och inte vill äta är vår Sporty Boost Isotonic perfekt att dricka då den ger mig den energi jag behöver utan att fylla magen med tung mat."

Elisabeth använder även OptiMSM+C med blåbär för energi och återhämtning efter träning, samt Premium Magnesium3 för att förebygga muskelkramper. Hon tillägger att Curcumin med Ginger & B12 är särskilt bra att använda mot inflammation efter ett träningspass, men även för dagligt bruk för att förebygga inflammation i allmänhet.

Genom att starta och upprätthålla en träningsrutin har Elisabeth fått mer energi i sin vardag. Regelbunden träning, i kombination med en hälsosam kost och kosttillskott för att stödja din kropp, är det bästa sättet för en aktiv livsstil.

Tillbaka till magasin